Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Itt megtudhatod hol érdemes tartani a tengerimalacodat!

 

Malac lakhely

    Mikor a szobában helyet keresünk a malaclaknak, két dolgot kell szem előtt tartanunk: az egyik, hogy ezek az állatok rendkívül érzékenyek a huzatra, a másik pedig, hogy számukra a optimális hőmérséklet a szobahőmérséklet. A tengerimalacok nehezen viselik mind a túl meleget, mind a túl hideget, ezért ügyeljünk rá, hogy 10 foknál hidegebbnek és 28 foknál melegebbnek ne tegyük ki őket! Ne tegyük tehát közvetlenül ajtó vagy ablak közelébe malackánk otthonát, de arra is figyeljünk, hogy a radiátortól megfelelően távol legyen.
További fontos tartási szempont, hogy a helyiség mennyire világos, ugyanis a tengerimalacok szervezete napfény hatására termeli az elengedhetetlenül fontos D-vitamint. Ugyanakkor vigyázzunk, hogy túl erős napsugárzás se érje, mert kedvencünk könnyen hőgutát kaphat.Kora tavasszal, nyáron és kora ősszel ha van rá lehetőség, a tengerimalacot egészen nyugodtan kiengedhetjük a szabadba, kivihetjük a fűre legelészni. Ilyenkor a friss levegőn edződik az állata immunrendszere, és a játék és felderítés közben elfogyasztott, nem harmatos fű jótékony szerepet tölt be a táplálkozásában.

 Kép

Szállítás

    Gyakran felmerül kérdés, hogy a malacokkal lehet-e utazni. Természetesen igen, de fontos, hogy ez a megfelelő módon történjen. Ehhez először is szerezzünk be egy műanyag kisállat-szállítóboxot. Egyszeri szállításra egy forgáccsal kellően kibélelt kartondoboz is megteszi, de szinte biztos, hogy egy ilyen doboz egy hosszabb út alkalmával át fog ázni. Ha többször visszük a malacot ide-oda akkor sokkal praktikusabb a box: általában kellő fény szűrődik be a malachoz, kényelmesen elfér benne, és nekünk is jobban kézreáll, mint egy egyszerű cipősdoboz.A szállítóbox aljába feltétlenül kerüljön némi forgács, és nem árt, ha egy kisebb csomó szénát is rakunk kedvencünk mellé, amibe el tud bújni. Kép Hosszabb utazás esetén tegyünk be valamilyen lédús gyümölcsöt vagy zöldséget is neki.Szállításkor a malacokra a nagy hideg de ugyanúgy a nagy meleg is káros hatással lehet. A hideg ellen védekezésképpen bebugyolálhatjuk a malackát egy kisebb törülközőbe, de rakhatunk a szállítóba melegvizes palackot is. Nagy melegben az autóval tett utak esetén kell jobban figyelni a malackára. Ilyenkor feltétlenül legyen a malac mellett valamilyen folyadék forrás (lédús gyümölcs/zöldség vagy akár felszerelhetünk egy kisebb golyós itatót is a box oldalára), és figyeljünk rá, hogy a malacot ne tűzze a nap! Bekapcsolhatjuk a légkondit is, de ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl hűvös az utastérben, és hogy a malacot ne érje huzat!Kép Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.